Jagodowy smoothiebowl - Strefa Alergii
Strefa Alergii | Przepisy dla alergików

Jagodowy smoothiebowl

/ 5.

Do przeczytania w 1 minutę
Letni deser idealny na upalne dni. Chcecie nacieszyć się jagodowym i orzeźwiającym smakiem? Koniecznie spróbujcie jagodowego smoothiebowl. W sam raz dla alergików, bez mleka krowiego. Smacznego!

Składniki:

  • 125 g borówek
  • 5 kopiastych łyżek mrożonych jagód
  • 200 g jogurtu koksowego
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 7 kopiastych łyżek płatków owsianych
  • Garść pistacji
  • ½ garści malin

jagodowy smoothiebowl. deser jagodowy, deser

Wykonanie:

  1. Borówki, jagody, jogurt, mleczko kokosowe i płatki owsiane zblendować razem w blenderze kielichowym. Przełożyć do miseczki.
  2. Pistacje ugnieść w moździerzu i posypać nimi powstałe smoothie. Udekorować dodatkowo borówkami i malinami.