Składniki:
- 1 por
- 2 mniejsze piersi z kurczaka
- 1 ząbek czosnku
- 1 średniej wielkości marchewka
- 1 większe jabłko
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu
- 4 łyżki majonezu wegańskiego
- 3 różyczki kalafioru
- 1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia
Wykonanie:
- Pierś z kurczaka opłukać i pokroić w mniejszą kostkę. Odrobinę posolić. Dusić na patelni z niewielką ilością wody, oleju oraz przeciśniętego przez praskę ząbku czosnku przez 30 minut.
- Por pokroić na wąskie krążki i każdy z nich porozdzielać.
- Jabłko, marchew oraz kalafior umyć i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
- Warzywa oraz gotowe mięso wymieszać razem, dodać pieprz oraz majonez wegański. Wymieszać razem.