Składniki:
- 3 ziemniaki
- garść fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej)
- mały filet z piersi indyka
- pół łyżeczki soli
- pół łyżeczki pieprzu
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- oliwa
- posypka kukurydziana
Przygotowanie:
- Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w łódeczki.
- Przygotować w miseczce: oliwę, sól, pieprz oraz paprykę i wszystko dokładnie wymieszać. Obtoczyć w mieszance każdy ziemniaczaną łódeczkę. Tak przygotowane ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego bez przykrycia i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec 35 min w temperaturze 200 stopni.
- Poobcinać końcówki fasolki, umyć ją i ugotować.
- Następnie pokroić na małe kawałki pierś z indyka. Doprawić solą i pieprzem oraz obtoczyć pierś w posypce kukurydzianej. Tak przygotowane mięso należy smażyć na rozgrzanej patelni jak nuggestsy.
- Łódeczki, fasolkę i kawałki kurczaka przełożyć na talerz i już można zjadać ze smakiem.
Paulina Karaś
______________
Więcej naszych przepisów znajdziesz TUTAJ: