Strefa Alergii | Przepisy dla alergików

Krem pierniczkowy

/ 5.

Data publikacji: 2024-12-06
Do przeczytania w 1 minutę
Macie ochotę na coś słodkiego, pysznego, a zarazem lekkiego? Jeśli tak, wypróbujcie nasz najnowszy przepis na krem pierniczkowy.

 

Krem pierniczkowySkładniki:

  • 10 ciasteczek korzennych,
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron,
  • 3 łyżki syropu z daktyli,
  • 1 łyżeczka sproszkowanego cynamonu
  • 1 łyżeczka sproszkowanej gałki muszkatołowej,
  • 1 łyżeczka sproszkowanego kardamonu,
  • 40 ml napoju owsianego.

Wykonanie:

  • Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zblendować na gładką masę. Jeśli krem okażę się zbyt gęsty, to dolać odrobinę napoju owsianego. Krem nadaje się do smarowania pieczywa lub naleśników.