Cynamonowe rafaello - Strefa Alergii
Strefa Alergii | Przepisy dla alergików

Cynamonowe rafaello

/ 5.

Do przeczytania w 1 minutę
Dużo suszonych owoców i mnóstwo smaku. Przedstawiamy Wam pomysł na małe, słodkie co nieco, które przypomni nam jeszcze smak Świąt, ale w o wiele lżejszej i zdrowszej odsłonie. Nasze cynamonowe rafaello polecają się na deser.

Składniki:

  • cynamonowe rafaello50 g suszonych daktyli
  • 40 g suszonych owoców morwy czarnej
  • 50 g suszonych śliwek
  • 50 g wiórek kokosowych
  • 50 g mieszanki orzechów
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka sproszkowanego cynamonu
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka syropu z daktyli

Wykonanie:

  • Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zblendować na jednolitą masę. Obtoczyć we wiórkach kokosowych. Przechowywać w lodówce.