Lody bakaliowe z mleczkiem kokosowym - Strefa Alergii
Strefa Alergii | Przepisy dla alergików

Lody bakaliowe z mleczkiem kokosowym

/ 5.

Do przeczytania w 1 minutę
Takiego przepisu jeszcze nie mieliśmy. Kilka prostych składników, bardzo łatwe wykonanie i... tak powstają przepyszne lody bakaliowe bez mleka i jajek. Dodatkowo są również fit propozycją dla wszystkich, którzy dbają o zdrową dietę. Polecamy!

Składniki na losy bakaliowe:

  • 2 duże banany, najlepiej jeśli są mocno dojrzałe
  • 2 garście różnych bakalii, np. mieszanki studenckiej
  • 100 ml napoju owsianego waniliowego
  • 3 łyżeczki mleczka kokosowego z puszki

Przygotowanie:

  1. Banany kroimy w plasterki, przekładamy do niewielkiego naczynia i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin.
  2. Gdy banany są już dobrze zmrożone, wyjmujemy je i umieszczamy w malakserze.
  3. Do bananów dajemy część mieszanki studenckiej, mleczko kokosowe i napój owsiany. Blendujemy na gładka masę. Pozostałe bakalie dodajemy do gotowych lodów i mieszamy.
  4. Nasze lody przekładamy do pucharków i dekorujemy bakaliami lub kawałkami czekolady. Jeśli masa okaże się zbyt wodnista, możemy ją włożyć na chwilę do zamrażalnika, aby stężała.
  5. Oczywiście do lodów możecie dodać również inne dodatki, np. czekoladę, owoce, wanilię, czy kakao.

Smacznego!

____________________
Więcej przepisów dla osób z alergiami znajdziecie TUTAJ: