Tatar z suszonych pomidorów - Strefa Alergii
Strefa Alergii | Przepisy dla alergików

Tatar z suszonych pomidorów

/ 5.

Do przeczytania w 1 minutę
Zdrowe składniki, zaskakujące połączenie i smaczny efekt. Jeśli szukacie niecodziennej przekąski, tatar z suszonych pomidorów będzie świetnym wyborem.

Składniki:

  • tatar z suszonych pomidorów w szklanej misce w kształcie serca9 suszonych pomidorów w oleju
  • 1 cukinia
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka oleju z pomidorów
  • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru

Wykonanie:

  • Cukinię i jabłko umyć, obrać i pokroić w grubsze talarki.
  • Dokładnie obtoczyć w oleju i umieścić na 12-15 minut w grillu elektrycznym. Po wyznaczony czasie wyjąć i ostudzić.
  • Pomidorki umieścić w malakserze, dodać przestudzone talarki z cukinii oraz jabłka.
  • Dodać przyprawy.
  • Zblendować na średnio jednolitą masę.
  • Podawać z pieczywem.