Składniki:
- Pierś z indyka (mała)
- Pół paczki ryżu (50 gr)
- Kilka różyczek brokułu
- 2 mini marchewki
- 4 łyżki śmietanki (może być 18% tradycyjna lub wegańska)
- Pół łyżeczki pieprzu
- Pół łyżeczki soli
- Pół łyżeczki słodkiej papryki
Wykonanie:
- Wstaw paczkę ryżu do gotującej i osolonej wody (gotuj wg przepisu na opakowaniu).
- W tzw. międzyczasie przygotuj pierś z indyka, pokrój ją w małe kawałeczki przypraw pieprzem, papryką słodką oraz solą.
- Przygotowane mięso smaż na rozgrzanej patelni aż będzie miękkie.
- W osobnych garnkach ugotuj brokuł oraz marchewkę.
- Do usmażonego mięsa dodaj 4 łyżki śmietany przypraw papryką oraz pieprzem.
- Podaj ryż, mięso z sosem śmietankowym oraz warzywa.
Paulina Karaś