Awokado Rolls - Strefa Alergii
Strefa Alergii | Przepisy dla alergików

Awokado Rolls

/ 5.

Do przeczytania w 1 minutę
Szukacie szybkiego i łatwego przepisu na pyszną przekąskę lub śniadanie? Pomysł na awokado Rolls spodoba się nawet najbardziej wymagającym kubkom smakowym. Spróbujcie, a przekonacie się.

Składniki:

  • 1 awokado Hass
  • 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
  • 2 kromki chleba tostowego

awokado rolls, awokado, danie, przepis

Wykonanie:

  • Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i wyjąć z twardej skórki.
  • Każdą z połówek awokado pokroić w poprzek na tzw. „księżyce”.
  • Plastry szynki przekroić wzdłuż i owinąć każdym z plasterów 1 część awokado.
  • Nagrzać piekarnik do 180 st. C, umieścić awokado na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 10 minut.
  • W międzyczasie w małym naczynku wymieszać olej, wyciśnięty sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Chleb tostowy posmarować powstałym sosem z obydwu stron.
  • Po wyjęciu z piekarnika awokado, wstawić na kolejne 10 minut chleb tostowy.