Strefa Alergii | Autor

Dr Agata Stróżyk

Pracuje w zespole żywieniowym Kliniki Pediatrii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Należy do Komitetu Allied Health Professionals (AHP), Europejskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci (ESPGHAN) oraz Komitetu Edukacyjnego ESPGHAN. Jest także członkinią Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci, European Academy of Allergy and Clinical Immunology oraz Cochrane. Specjalizuje się w dietetyce opartej na faktach (EBM). Jest certyfikowaną dietetyczką w zakresie diety low-FODMAP (Uniwersytet Monasha i Uniwersytet Michigan) oraz autorką książki „Dieta low-FODMAP”.

Wpisy eksperta:

Dr hab. Andrea Horvath, dr Agata Stróżyk desktop imageDr hab. Andrea Horvath, dr Agata Stróżyk mobile
ABC Alergii
2025-06-26
Większość osób może bezpiecznie jeść pszenicę. U części populacji jej...